OO POKS-a u Aranđelovcu oštro se protovi obeležavanju godišnjice spašavanja savezničkih pilota u režiji Komunista.-Atlas034.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) OO Aranđelovac i  njegovo predsedništvo javno se protivi obeležavanju godišnjice spašavanja 500 savezničkih pilota u režiji Komunista iz 1945 g. te jasno stavlja do znanja da je najveći doprinos u spasavanju dala Kraljevska vojska u otadžbini generala Draže Mihilovića.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje sramno sakrivanje istine u srpskoj javnosti i od strane državnih zvaničnika Srbije, prilikom obeležavanja godišnjice spašavanja više od 500 savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, da su tu istorijsku operaciju izveli četnici Draže Mihailovića.

– Za državne zvaničnike Srbije i dalje živi komunizam, čim ne smeju da spomenu ime generala Draže Mihailovića i njegove vojske koja je spasila od sigurne smrti preko 500 savezničkih pilota tokom Drugog svetskog rata. Operacija spašavanja savezničkih pilota pod nazivom „Vazdušni most“ smatra se za jednu od najuspešnijih spasilačkih misija iza neprijateljski linija u istoriji ratova. Izveli su je pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Draže Mihailovića i tu istorijsku činjenicu niko ne može da promeni i izbriše. Najvažnije je da Srbi to pamte, iako se državni zvaničnici trude da to padne u zaborav – izjavio je potpredsednik POKS i unuk Draže Mihailovića, Vojislav Mihailović.

POKS podseća da čak i američki zvaničnici ne prećutkuju činjenice da je iza spasavanja američkih i britanskih pilota stajala Jugoslovenska vojska u otadžbini Draže Mihailovića, kao i da je posle četiri decenije u SAD dozvoljena za objavljavanje knjiga „Streljanje istine“ koja predstavlja svedočenje američkih oficira o ovim i drugim događajima i borbi četnika protiv okupatora.

 

 

 

Izvor: Pokret obnove Karaljevine Srbije

Slika: FB

Pročitajte i:

Leave a Comment