Aana Brnabić: Vlada će biti formirana do sredine Oktobra.-Atlas034.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će naredna sedmica biti ključna za formiranje nove Vlade Srbije i dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

„Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove Vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu“, rekla je Brnabić i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, trebalo je da ide i u Brisel…

Naredne nedelje će razgovarati sa potencijalnim partnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzus, rekla je Brnabić i dodaje da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana Vlada.

Možda nećemo ni imati pad BDP

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad Bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh, izjavila je Brnabić.

Brnabić je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi.

U oktobru će, rekla je Brnabić, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

„To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji“, istakla je Brnabić.

Jovanović već obilazi region, Kancelarija DFC donosi korist svima

Brnabić je istakla da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Brnabić je rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

„Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je Vučić prvi postavio tezu nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbiji kao najjačoj ekonomiji regiona“, precizirala je Brnabić i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

„SAD samim tim što su pronašli Džona Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama“, rekla je Brnabić.

Komentarišući jučerašnji događaj u Pranjanima, otvaranje aerodroma, obeležavanje operacije Halijard, ali i saradnju sa Vašingtonom, posetu najviše delegacije SAD Beogradu, otvaranje Kanceralije…, Brnabić je ocenila da sve to pokazuje drugačiju i iskrenu sliku Srbije.

„Ne imidž, jer imidž je ono što pokušavate da napravite, ovo je pravo lice Srbije“, poručila je Brnabić.

Ocenila je i da je jučerašnji dan bio značajan dan za odnose Srbije i SAD, što se moglo čuti i od predsednika Vučića i od ambasadora Godfrija.

„Poruka koja je bila suštinska jeste da obe zemlje mogu biti jako dobre ukoliko rade zajedno.

U ovoj nedelji smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije. Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu“, rekla je Brnabić.

Kako je rekla, ranije u Srbiji nisu obeležavani takvi događaji, a obeležavaju se tokom mandata predsedika Vučića.

Prema rečima Brnabić, i promeni slike SAD u Srbiji izuzetno je doprineo ambasador Godfri.

Brnabić je rekla da Srbija može mnogo da ponudi svetu, ali i da je mnogo važno da pričamo o budućnosti.

„Ništa od ovoga nije palo sa neba. Ovo je rezultat napornog rada predsednika Vučića, ali i čitavog njegovog tima, svih ovih godina“, zaključila je Brnabić.

15.000 radnih mesta za mlade

Za program Moja prva plata se prijavilo 9.648 kompanija ali pošto podatke još procesuiramo, očekujem da taj broj premaši 10.000, izjavila je Brnabić.

Brnabić je rekla da to znači oko 15.000 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, ali da se očekuje da će broj radnih mesta oglašenih preko programa Moja prva plata, biti i veći i da će iznositi oko 17.000.

Vlada Srbije je, podsetila je Brnabić, u ovaj program uložila dve milijarde dinara.

 

 

 

Izvor: Tanjug/ TV Pink

Slika: vesti-online.com

Pročitajte i:

Leave a Comment