Milo izjavio: Neću napustiti predsedničku funkciju, za CG ako treba bori će mo se gerilski i po šumama i gorama.-Atlas034.

Milo Đukanović je poručio da neće podneti ostavku na mesto predsednika Crne Gore kao i da nema razloga da u toj državi ne dođe do promene vlasti. „Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo“, kazao je Đukanović, prenele su podgoričke „Vijesti“.

Milo Đukanović je kako prenose Vijesti, gostujući na Face TV kazao da nema razloga da u Crnoj Gori ne dođe do promene vlasti.

„Sadašnja promjena vlasti nije učinila nedostojanstvenom poziciju proevropske politike u Crnoj Gori. Mi smo u budućem parlamentu zastupljeni sa jednim poslanikom manje u odnosu na većinu, to se blago pomjerilo, ali ne vidim u tome ništa dramatično i na neki kapitalan zaključak“, kazao je Đukanović.

Dodao je da se dogodila promena vlasti koja potvrđuje demokratski kapacitet Crne Gore.

Borba za Crnu Goru i u šumi
„Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo“, kazao je Đukanović.

On je dodao „da ne vidjeti da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika s početka 90-ih, znači političko sljepilo“.

„Podsjetiću vas, tada sam kazao i tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama. Zaštita, navodno, ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori je podrazumijevala rušenje suvereniteta crnogorske države, dakle i besprizorno miješanje u unutrašnji politički život“, ocenjuje Đukanović.

Misli da su postavili dobar demokratski i evropski temelj Crnoj Gori, i da može da izdrži taj udar, a da će joj oni, naravno i dalje biti stamena odbrana, sada iz pozicije najjače opozicione stranke u crnogorskom parlamentu.

„Mislim da mi to možemo da izdržimo. Ako je riječ o vlasti, poštujemo demokratska pravila. Vlast se bira na slobodnim izborima. Građani su slobodnom voljom željeli ovakvu vlast i imaju je“, rekao je on.

Dodao je da se savez većine potvrdio da neće menjati spoljno-politički kurs Crne Gore, da neće pokušavati da izvedu Crne Gore iz NATO-a i da će nastaviti put ka EU.

„Kazali su da preuzimaju sve međunarodne ugovore koje je Crna Gora potpisala. I kazali su da neće mijenjati državni i pravni status Crne Gore i simbole Crne Gore. Neko će kazati, većinu od tih odluka ne bi mogli ni donijeti, ne ulazeći u ustavno pravna rješenja, važno je to bilo čuti od njih. Ja sam veoma zadovoljan time što sam čuo“, naveo je Đukanović.

Đukanović o porazu i Dodiku | N1 BA

Slika: N1info

Istakao je i da poštuju promenu u nečijem stanovištu, i daju mu priliku da nešto radi, ali i da će iz opozicije vrlo tvrdo zastupati intenzivniji hod ka evropskom sistemu vrednosti.

Ponovio je da će braniti Crnu Goru „i iz šume ako treba“.

„Pa naravno, branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda, kao što znate, tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka“, poručio je on.

Zapitao je, kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, i otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti?

„Tako što nije branjena u parlamentu, nego je branjena oružjem, branjena je u šumi. Prema tome ako neko misli da može da nam oduzme naš krov nad glavom, radićemo ono što biste i vi radili kada bi neko došao da vam mimo vaše volje ruši vaš krov nad glavom, to je logično“, zaključio je Đukanović.

 

 

 

 

Izvor: Vaseljenska.net

Slika: B92

Pročitajte i:

Leave a Comment