Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir, evo i zašto.-Atlas034.

Američkog predsednika Donalda Trampa nominovao je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu norveški poslanik Tibring-Gjede zbog posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine, izvestio je u „Foks njuz“. Američkog predsednika nominovao je norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Mislim da je više uradio na uspostavljanju mira među narodima nego većina drugih kandidata za Nobelovu nagradu“, rekao je Tibring-Gjede.

Prema nominacijskom pismu upućenom Nobelovom komitetu, sporazum koji je potpisan uz posredovanje Trampove administracije bio je „prvi korak koji će Bliski Istok pretvoriti u region saradnje i prosperiteta“.

Tramp je nominovan nekoliko nedelja nakon što su Sjedinjene Države pomogle u postizanju mirovnog sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, otvarajući put uspostavljanju diplomatskih odnosa između te dve zemlje.

 

 

 

Izvor: Sputnik.news

Slika: fosmedia.me

Pročitajte i:

Leave a Comment