Da li Tramp smenjuje šefa Pentagona i zašto ?- Atlas034.

Američki predsednik Donald Tramp, prema izveštajima američkih medija, odavno je nezadovoljan šefom Pentagona Markom Esperom, kojeg krivi za to što ga ne želi javno braniti po nekim važnim pitanjima, poput odluke o povlačenju američkih trupa iz Avganistana, radi angažovanja vojnih snaga za suzbijanje nasilja protesti na ulicama američkih gradova, informacije u vezi sa navodnom ruskom uplatom talibanima za likvidaciju američkih vojnika itd. Zbog toga će Tramp, navodno, u slučaju ponovne pobede na predstojećim izborima, odmah umesto Espera na mesto američkog ministra odbrane postaviti pouzdaniju osobu. I sudeći prema sledećim vestima, pronašao ju je.

 

Reč je o trenutnom ministarstvu veterana Robertu Vilkieju, koji bi mogao da postane novi šef Pentagona. Ovo je navela američka televizija NBC, pozivajući se na svoje izvore u Vašingtonu, dodajući da njegovu kandidaturu razmatra šef Bele kuće Donald Tramp.

„Dvoje visokih zvaničnika administracije rekli su da je Tramp prošlog meseca direktno u Beloj kući razgovarao o toj ideji (smeni ministra odbrane) sa Vilkiejem. Dvoje drugih visokih zvaničnika administracije rekli su da je Vilkie vodio razgovore na visokom nivou sa Belom kućom kako bi postao sledeći ministar odbrane, navodi NBC.

 

 

 

Izvor: Geopolitika.news

Slika: Al Arabiya

Pročitajte i:

Leave a Comment