Sin predsednika Vučića Danilo bio na auto litiji do granice sa CG.-Atlas034.

Na današnjoj litiji u organizaciji Saveza Srba iz Crne Gore, među okupljenima je zavladalo oduševljenje kad su prepoznali Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Velika Auto-moto litija, koja je organizovana u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, krenula je iz više gradova u Srbiji do srpsko-crnogorske granice.

Sin predsednika Republike Srbije je na pomenutom dođađaju nosio majicu sa natpisom “Brat za brata, srpska Sparta”, razgovarao sa ljudima, a fotoreporterima oji su želeli da ga fotografišu stidljivo je i pozirao, uglavnom sa podignuta tri prsta.

Učesnici na litiji su takođe bili Guslar Slavko Jeknić, prof. dr Lazar Kričak sa rudarskog fakulteta, Blagoje Baković pjesnik, glumac Akeksandar Dunjić, glumac Miško Rakočević, Ranko Gojković, pravoslavni publicista, predsjednik Odbora Pravoslavne fondacije, Zeljko Čurović predsjednik Saveza Srba iz CG, vladika mileševske eparhije Atanasije Rakita, Milijana Baletić, novinar, Milomir Miljanić, guslar i pjevač narodne muzike, predsednik Udruženja durmitoraca Tomaš Miško Kovijanić, Milica Đurđević, Mladen Obradović, dr Vukadin Šljukić iz Arhiva Srbije i mnogi drugi.

Građani su počeli sa okupljanjem već oko šest sati ujutru na parkingu ispred beogradskog Centra „Sava“ kolona automobila je bila dugačka preko 5 kilometara, da bi kako je bilo najavljeno, u 13.30 sati, sati stigla do crkve Sretenja Gospodnjeg na Ranče Polju na Jabuci.

Pročitajte i:

Leave a Comment