Evo do kad će trajati mere u vandrednom stanju i šta će sve biti ublaženo.-Atlas034.

Vlada Srbije je ublažila mere uvedene u borbi protiv virusa korona. Od danas otvoreni parkovi. Kafići počinju sa radom 4. maja, a gradski prevoz i tržni centri 8. maja.

Od sledećeg ponedeljka, 4. maja, počinje sa radom gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i međugradski železnički i drumski saobraćaj , a od 8. maja javni prevoz u Beogradu i Nišu, saopštio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

Naglasio je da se gradski i međugradski prevoz pušta u saobraćaj uz poštavanje svih mera zaštite, kao i bez upotrebe klime.

Istog dana, 4. maja, počeće sa radom i restoran i kafići, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

Od 8. maja, počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

Tiodorović je saopštio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

„Razlog otvaraća vrtića je da bi omogućili onim provima koji počinju sa radom i koji imaju decu, a nemaju gde da ih ostave“, rekao je Tiodrović.

Pozvao je poslodavce na razumevanje da radnike i radnice koji nemaju gde da ostave decu oslobode dolaska na posao, prenosi Tanjug.

 

 

 

Izvor: Sputnik Srbija

Slika:Banje Srbije

Pročitajte i:

Leave a Comment