Dobre vesti iz Kine.Sedmoro izlečeno od Korona virusa.Atlas034.

Kineske provincije i opštine objavile su u četvrtak da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice.

Četiri pacijenta koji su bili zaraženi virusom u istočnoj kineskoj provinciji Đangsi oporavili su se i otpušteni su iz bolnica u četvrtak, nakon tri ranija slučaja oporavka koji su prijavljeni ranije, piše Sinhuanet.

 

Džang Vei, stručnjak provincijskog štaba provincije Đangsi za hitne slučajeve i prevenciju i kontrolu epidemije, rekao je da je za oporavak pacijenata ključno rano otkrivanje i pravovremeno lečenje.

Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvestila je u četvrtak da se prvi pacijent oporavio od nove upale pluća izazvane koronavirusom.

Pokrajinska uprava tradicionalne kineske medicine u Sečuanu rekla je da je pacijent Jang (34) izolovan na lečenje u bolnici u gradu Čengduu 11. januara. Njemu je dijagnostikovan koronavirus deset dana kasnije. Tokom izolacije bio je lečen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom.

Pacijentkinja stara 57 godina izlečena je i otpuštena iz bolnice u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, pored provincije Hubej, gde se nalazi epicentar epidemije.

U Pekingu se u četvrtak lekar, koji je zaražen novim koronavirusom nakon putovanja u Vuhan, oporavio i napustio bolnicu. To je bio peti slučaj u glavnom gradu da je neko izlečen i otpušten iz bolnice.

Podsetimo, broj preminulih od posledica koronavirusa u Kini danas je porastao za 38 i iznosi ukupno 170, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

 

 

Izvor:Webtribune

Slika:Webtribune

Pročitajte i:

Leave a Comment